Kadın askerler cepheye sürülüyor

ABD Savunma Bakanlığı, Amerikan ordusunda kadın askerlere kapalı olan tüm pozisyonların, 1 Ocak 2016'dan başlayarak kadın askerlere de açılacağını açıkladı. Savunma Bakanı Ash Carter, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, söz konusu tarihten itibar

Kadın askerler cepheye sürülüyor

ABD Savunma Bakanlığı, Amerikan ordusunda kadın askerlere kapalı olan tüm pozisyonların, 1 Ocak 2016'dan başlayarak kadın askerlere de açılacağını açıkladı. Savunma Bakanı Ash Carter, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, söz konusu tarihten itibaren, istenilen yetenek ve standartlara sahip olmaları koşuluyla, Amerikan ordusundaki tüm pozisyonların kadın askerlere de açıldığını duyurdu.

ABD'nin nüfusunun yarısını kadınların oluşturduğunu anlatan Carter, kadınlara orduda bazı görevleri yasaklamak yerine onlardan yararlanmak gerektiğini belirtti. Carter, Gelecekteki gücümüz, Amerika'nın bize sunduğu en iyi insanlardan yararlanmayı sürdürmeli. 21. Yüzyıl, bu yeteneklerin bulunabileceği alanı daha da genişletmeyi gerektiriyor. Bu alan kadınları da içeriyor. Çünkü nüfusumuzun yüzde 50'sini kadınlar oluşturuyor. Ulusal güvenlik konusundaki başarımızı sürdürebilmek için, ülke yetenek ve kaynaklarının yarısını göz ardı etmeyi göze alamayız. Bizim standartlarımızı yakalayan her bireyi değerlendirmeliyiz" dedi.

Carter, ABD ordusundaki kadınların gerekli nitelikleri taşımaları ve istenilen standartları yakalamaları durumunda, daha önce yapamadıkları görevleri yapabileceklerini belirterek, "Bundan sonra tankları sürebilecek, havan top ateşleyebilecek, savaşta piyadelere liderlik yapabilecek, yeşil bere giyebilecekler" dedi.

ABD'de uzun süredir ordudaki kadın askerlerin özel harekat kuvvetleri ve muharebelerde ön cephedeki pozisyonlarda yer alıp alamayacakları tartışılıyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya