Kaddafi'nin oğlu öldü mü?

Muammer Kaddafi’nin karargâhına önceki gece gerçekleştirilen saldırıda, oğullarından Hamis’in (27) hayatını kaybettiği iddia edildi. Hamis’in saldırı sırasında Kaddafi’nin çadırının da karargâhta olduğu ve olay sırasında ağır yaralanarak, hastaneye kaldır

Kaddafi'nin oğlu öldü mü?

Muammer Kaddafi’nin karargâhına önceki gece gerçekleştirilen saldırıda, oğullarından Hamis’in (27) hayatını kaybettiği iddia edildi.

 

Hamis’in saldırı sırasında Kaddafi’nin çadırının da karargâhta olduğu ve olay sırasında ağır yaralanarak, hastaneye kaldırıldığı iddia edildi.

 

Kısa bir süre sonra da hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Hamis’in hayatını kaybettiği dedikodusu yayıldı.

 

Fakat Libya hükümeti bu söylentileri yalanladı. Hamis, Libya ordusunun 32. tugayının kumandanlığını yapıyor.

 

Pilot uçağı çarptırdı

İntihar saldırısını düzenleyen pilotun uçağını bilerek Hamis’in bulunduğu binaya çarptırdığı, olayda ağır yara alan Hamis’in dün Trablus’taki hastanede kurtarılamayarak can verdiği iddia edildi. Libya hükümeti ise İngiltere ve Rusya’da askeri eğitim alan Hamis’in öldürüldüğü iddiasını “saçmalık” olarak nitelendirdi.

 

Önceki gün başkent Trablus’taki Bab ül Aziziye Karargâhı’nın vurulması üzerine Libya lideri Muammer Kaddafi’nin buradan kaçarak ülkenin çöllük ortasındaki Sebha’ya sığınması üzerine dün gece buranın hedef alındığı bildirildi. Kaddafi’nin çadırının da bulunduğu üç katlı Aziziye karargâhı harabeye dönerken, rejimin sözcüsü Musa İbrahim, Libya liderini çadırında ziyaret eden özel konuklar için kullanılan binanın tamamen yıkıldığını açıkladı. 1986 yılında da bir Amerikan bombardımanına sahne olan binanın vurulmasının sembolik bir önem taşıdığı düşünülüyor. Önceki gece Kaddafi’nin karargâhının yanı sıra doğudaki stratejik Ecdabiya kentinin çevresinde konuşlanmış olan Libya askerleri ve rejimin Bingazi’ye gitmekte olan 70 araçlık bir konvoyu da vuruldu. Koalisyon güçleri bu operasyonda Libya’daki hedeflere sadece 10-12 füze attı. Operasyonun başladığı cumartesi gecesi ise bu sayı 110’a çıkmıştı.

 

Üçüncü günde 70-80 sorti

Operasyonun üçüncü gününe girdiği dün akşam saatlerinde de, Amerikalı General Carter Ham, koalisyon güçlerine ait uçakların 70 - 80 sorti yaptığını, bunların yarısından fazlasının Amerika dışındaki koalisyon ortaklarına ait olduğunu söyledi. Fransa ordusunun bir sözcüsü de, 20 Fransız uçağının Libya üzerinde uçuşa başladığını açıkladı. Müttefik güçler dün Sebha’nın yanı s ıra Trablus, Ecdabya, Zentan ve Mısrata’daki Kaddafi hedeflerini vurdular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya