Kaddafi güçleri NATO'yu şaşırttı

NATO'nun Libya operasyonu sözcüsü Albay Roland Lavoie, Libya'daki büyük resmi değiştirme şansı olmayan ve ikmal yolları kapanan Kaddafi güçlerinin direnişinin ''hem askeri hem de siyasi açıdan şaşırtıcı olarak nitelendirilebileceğini'' söyledi.NATO sözcüs

Kaddafi güçleri NATO'yu şaşırttı

NATO'nun Libya operasyonu sözcüsü Albay Roland Lavoie, Libya'daki büyük resmi değiştirme şansı olmayan ve ikmal yolları kapanan Kaddafi güçlerinin direnişinin ''hem askeri hem de siyasi açıdan şaşırtıcı olarak nitelendirilebileceğini'' söyledi.

NATO sözcüsü Oana Lungescu ise Libya operasyonunun başlangıcı gibi sona erdirilmesinin de siyasi karar olacağını belirterek askeri makamların değerlendirmelerine dayanılarak şartlar olgunlaştığında bu kararın BM ve Libya'daki Ulusal Geçiş Konseyi'yle koordinasyon içinde Kuzey Atlantik Konseyi'nce alınacağını kaydetti.

Lungescu, çatışmalarda sona yaklaşıldığı bir dönemde Ulusal Geçiş Konseyi'ne teenniyle hareket ederek misilleme ve intikamdan kaçınmaları çağrısında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya