Japonya'dan sevindiren haber!

8,9 deprem sonrasında kuzey kesimleri adeta yerle bir olan Japonya'da hidrojen patlaması meydana gelen Fukuşima Daiçi reaktörünün 3 numaralı biriminde radyasyon seviyesinin yasal seviyede olduğu bildirildi.Tokyo Elektrik Şirketi, 3 numaralı birimdeki rady

Japonya'dan sevindiren haber!

8,9 deprem sonrasında kuzey kesimleri adeta yerle bir olan Japonya'da hidrojen patlaması meydana gelen Fukuşima Daiçi reaktörünün 3 numaralı biriminde radyasyon seviyesinin yasal seviyede olduğu bildirildi.

Tokyo Elektrik Şirketi, 3 numaralı birimdeki radyasyon seviyesinin 10,65 mSv olduğunu belirtti. Şirketten yapılan açıklamada, bu oranın, nükleer santralin hukuki olarak hükümete bir rapor sunmaya mecbur olduğu 500 mSv'nin çok altında olduğu da kaydedildi.

Biriminde meydana gelen patlamada, 3 kişinin yaralandığını, 7 kişinin kaybolduğunu açıklanmıştı.

Cumartesi günü 1 numaralı birimde meydana gelen patlamanın ardından basıncın artması sonucunda üç numaralı birimde yeni bir patlamaya muhtemel gözüyle bakılıyordu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya