Japonya'da 6.1 şiddetinde deprem

Japonya Devlet Meteoroloji Dairesi, geçtiğimiz hafta patlayarak ülkenin yeniden nükleer alarma geçmesine neden olan Fukuşima 1 No.lu Nükleer Santrali’nin güneyindeki Ibaraki eyaletinde 6.1 büyüklüğünde bir deprem yaşandığını açıkladı.Yapılan açıklamada, ş

Japonya'da 6.1 şiddetinde deprem

Japonya Devlet Meteoroloji Dairesi, geçtiğimiz hafta patlayarak ülkenin yeniden nükleer alarma geçmesine neden olan Fukuşima 1 No.lu Nükleer Santrali’nin güneyindeki Ibaraki eyaletinde 6.1 büyüklüğünde bir deprem yaşandığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, şu an için bir tsunami riskinin bulunmadığına dikkat çekildi.

Deprem sırasında Tokyo’daki yüksek binalar şiddetle sallanırken, şu ana herhangi bir hasar haberi gelmedi. Devlet kanalı NHK, Tokyo Narita Havaalanında güvenlik adına uçuşların geçicim olarak durdurulduğunu belirtti.

Diğer yandan Japon yetkililer, bugün erken saatlerde patlamaların yaşandığı Fukuşima nükleer santrali çevresinde bazı gıda ürünlerinde radyasyon oranlarının olması gereken seviyenin oldukça üstüne çıktığını ancak insanlar için bir tehdit oluşturmadığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya