Jackson'ın doktoru suçlu bulundu

Michael Jackson'ın özel doktoru Conrad Murray, ünlü şarkıcının ölümünde kusurlu olduğu iddiasıyla yargılandığı davada suçlu bulundu.Mahkeme, Murray'ın 25 Haziran 2009'ta Jackson'a güçlü bir anestezi ilacı olan Propofol'den aşırı dozda vererek ölümüne sebe

Jackson'ın doktoru suçlu bulundu

Michael Jackson'ın özel doktoru Conrad Murray, ünlü şarkıcının ölümünde kusurlu olduğu iddiasıyla yargılandığı davada suçlu bulundu.

Mahkeme, Murray'ın 25 Haziran 2009'ta Jackson'a güçlü bir anestezi ilacı olan Propofol'den aşırı dozda vererek ölümüne sebep olduğuna hükmetti. Murray, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BBC'nin haberine göre, 5'i kadın 12 kişilik jüri, 2 gün süren müzakerelerin ardından Conrad Murray'in istemeden ölüme sebebiyet vermekten suçlu olduğuna karar verdi. 58 yaşındaki Murray'in 4 yıl ağır hapis cezasına çarptırılması ve meslekten men edilmesi bekleniyor.

Kararın okunması sırasında duruşma salonunda çığlıklar, mahkeme binası dışında da coşkulu sloganlar duyuldu. Kardeşi LaToya Jackson, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Karardan büyük memnuniyet duyduk. Michael bizi izliyordu'' dedi.

Conrad Murray, dava süresince sanatçının ölümüne kendisinden kaynaklanan bir kusurun yol açmış olabileceği iddiasını reddetmişti. Duruşmalar sırasında Jackson'ın evinde görevli olan çalışanlar, güvenlik görevlileri, acil servis çalışanları ve ilk müdahaleyi yapan doktorların da aralarında olduğu 49 tanık dinlendi, 300'den fazla kanıt incelendi. Jackson, öldüğü sırada, yeni bir dünya turuna çıkmak üzere yoğun bir hazırlık döneminden geçiyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya