İzlanda'da yanardağ korkutuyor

İzlandalı meteorolog ve jeofizikçiler, Eyyafyallayöküll Yanardağı'nın yeni bir indifa aşamasında olduğunu ve yakında yeni kül bulutlarının yayılabileceğini söylediler.İzlanda Meteoroloji Kurumu ve İzlanda Yer Bilimleri Enstitüsü'nün raporunda, yanardağdak

İzlanda'da yanardağ korkutuyor

İzlandalı meteorolog ve jeofizikçiler, Eyyafyallayöküll Yanardağı'nın yeni bir indifa aşamasında olduğunu ve yakında yeni kül bulutlarının yayılabileceğini söylediler.

İzlanda Meteoroloji Kurumu ve İzlanda Yer Bilimleri Enstitüsü'nün raporunda, yanardağdaki faaliyetin patlayıcı hale geldiği, artık lav akmadığı ve magmanın büyük bölümünün kraterdeki patlamalar yüzünden her yöne saçıldığı ifade edildi.

Yoğun kül bulutunun kraterin 4 bin ila 7 bin metre üstünde bulunduğu belirtilen raporda, önemli miktarda külün rüzgarın yönüne göre yayılmasının ve yere inmesinin beklendiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya