İtalyan Bakan'dan Atatürk'e övgü

İtalya Fırsat Eşitliğinden Sorumlu Bakan Maria Rosaria Carfagna, "Atatürk, kadını az kalkınmışlıktan en gelişmişlik düzeyine getirmiştir. Türkiye, kadına seçme seçilme hakkını birçok ülkeden daha önce verdi. İtalya bu alanda çok çok gerideydi" dedi.Kadın

İtalyan Bakan'dan Atatürk'e övgü

İtalya Fırsat Eşitliğinden Sorumlu Bakan Maria Rosaria Carfagna, "Atatürk, kadını az kalkınmışlıktan en gelişmişlik düzeyine getirmiştir. Türkiye, kadına seçme seçilme hakkını birçok ülkeden daha önce verdi. İtalya bu alanda çok çok gerideydi" dedi.

Kadın çalışmaları için İtalya'da 40 milyon euroluk bir bütçe ayrıldığını belirten Carfagna, "Gelişmiş ülkeler, genellikle kadınların iş hayatında yer aldıkları ülkelerdir. Kamu alanlarında kadınlar için daha fazla istihdam yaratılmalı. Eşitlik kavramı da bu alanlarda daha fazla güçlenmeli. Kadınlar, iş hayatında, teknolojik ve bilimsel araştırmalarda daha çok yer edinmeli" diye konuştu.

Carfagna, İtalya'da reklam alanında faaliyet gösteren şirketlerle sözleşme imzaladıklarını ve reklamlarda kadın haklarını ihlal eden yayınların durdurulmasını ve kaldırılmasını sağladıklarını söyledi. BM adına konferansa katılan Türkiye Mukim Temsilcisi Mustafa Sinaceur ise, "Cinsiyet eşitliği sadece bir insan hakları sorunu değil, sosyo eşitlik anlamında önemli bir adımdır. Kadınalrın güç kazanması ekonomik üretkenliği artırır. Kadınların güçlenmesi, gelişmekte olan ülkelerin gelişmelerini ilerletecek bir adımdır. Cinsiyet eşitliği insan hakkıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya