İsviçre'de 8 PKK'lıya tutuklama kararı

İsviçre Basel’de kutlanan “23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali”ni hedef alan saldırıyı gerçekleştiren 8 Terör Örgütü üyeleri çeşitli Kantonlarda Savcılık emriyle tutuklandılar.

İsviçre'de 8 PKK'lıya tutuklama kararı

8 Mayıs 2022 tarihinde İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenen “23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali”ne yönelik olarak terör örgütü yandaşlarınca saldırı gerçekleştirilmişti. Savcılıklar delil olarak bulunan yüzlerce Video’lardan ve fotoğraflardan saldırgan 17 kişiyi tespit edildi.

Pazartesi ve Salı günleri, altı kantonda Basel savcılığı adına "ortak bir operasyonda" sekiz kişi geçici olarak tutuklandı. Dokuzuncu şüpheli ise aranıyor. Açıklama Basel Savcılığı yetkilileri tarafından yapıldı.

Tutuklamalar, bu yıl 8 Mayıs'ta Basel'de düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali programına yönelik düzenlenen saldırıyla ilgili olarak yapıldı. Terör Örgütü PKK'nın yandaşları festivale katılanlara saldırmıştı.Festivalin ardından Terör örgütü PKK destekçilerinin olduğu öğrenilen bir grup, katılımcılara saldırmış ve olayda birçok kişi yaralanmış, en az 6 kişi yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Tutuklanan ve aranan Terör örgütü yandaşları “huzuru bozma, ciddi fiziki zarar teşebbüs” iddialarına ilişkin sorgulanacakları ve yargılanacakları belirtildi. Tutuklanan 8 kişi saldırgan sorgularından sonra serbest bırakıldı ancak Savcılık bu kişiler hakkında gözaltı hapsi emri verdiği öğrenildi.

Saldırganların 24 ila 37 yaş aralarında Terör Örgütü PKK yanlısı kişiler oldukları öğrenildi.  

Kaynak: Birlik Haber Ajansıu (BHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya