İsveç'ten PKK/YPG kararı!

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, yaptığı son dakika açıklamasında yeni hükümetin PYD ve YPG terör örgütleri ile arasına mesafe koyacağını duyurdu.

İsveç'ten PKK/YPG kararı!

NATO'ya katılmak için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'ten bir flaş karar daha geldi. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un Türkiye'ye yapacağı ziyaret öncesinde Sveriges Radyosu'na durum değerlendirmesi yaptı.

YENİ HÜKÜMET PKK VE YPG İLE ARASINA MESAFE KOYACAK
Ekot isimli programda konuşan Billstrom, yeni hükümetin PYD/YPG ile aralarına mesafe koyma kararı aldığını duyurdu ve  "Bu örgütler ile AB'nin terör listesinde yer alan PKK arasında İsveç-Türkiye ilişkileri açısından iyi olmayacak kadar yakın bir ilişki var." dedi.

BİR MESAJ DA BAŞBAKAN'DAN
İsveç Başbakanı Ulf Kristersson da geçtiğimiz günlerde İsveç TV4'e yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin güvenlik sorunlarını ciddiye alıyoruz ve terörle mücadelede ortak bir çıkarımız var" demişti.

Kristersson ayrıca PKK'ya bu kadar yakın örgütlerle işbirliği yapılmaması gerektiğini belirtmişti.

"PKK BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"
Öte yandan Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, Sol partiye mensup politikacıların PKK bayrağı ile poz vermesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Twitter hesabındanaçıklama yapan Billstrom , "PKK bir terör örgütüdür ve bu tür davranışlar demokrasiye yakışmıyor." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya