İşte Ladin'i yakalayan ajan!

AP'nin "Bin Ladin'i bulan ve yakalatan ajan" olarak tarif ettiği John kod adlı kişiyi, Beyaz Saray'da çekilen ünlü fotoğrafta kadraja giren sarı kravatı ele verdiHERKES SIR İSİMİN PEŞİNDEYDİEl Kaide Lideri Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü Amerikan operasyon

İşte Ladin'i yakalayan ajan!

AP'nin "Bin Ladin'i bulan ve yakalatan ajan" olarak tarif ettiği John kod adlı kişiyi, Beyaz Saray'da çekilen ünlü fotoğrafta kadraja giren sarı kravatı ele verdi

HERKES SIR İSİMİN PEŞİNDEYDİ

El Kaide Lideri Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü Amerikan operasyonunun arkasındaki isim deşifre edildi. Geçtiğimiz günlerde AP haber ajansı, Bin Ladin'in yerinin tespitinin ve operasyonun bir CIAyetkilisinin araştırmaları sayesinde gerçekleştiğini yazmıştı. Fakat ajans, "kişinin güvenliğini tehlikeye atmamak" için yalnızca göbek adının John olduğunu söylemiş ve Beyaz Saray ekibinin Bin Ladin operasyonunu izlerken çekilmiş fotoğrafında kadrajın hemen dışında durduğunu söylemişti.

BLOG YAZARI AJANI BULDU

 Fakat bu kadar bilgi John Young isimli blog yazarını harekete geçirmeye yetti. Young, Beyaz Saray'da çekilen fotoğrafı incelediğinde fotoğrafın sağ tarafında, kadrajın dışında kalmış birinin sarı kravatını fark etti.

CIA AJANINI NASIL FARK ETTİ

Beyaz Saray'ın diğer fotoğraflarında sarı kravatın izini süren Young, ABD Başkanı Barack Obama'nın operasyon ardından yaptığı konuşmayı dinleyenler arasında aynı kıravatı takan kişinin net bir şekilde görüldüğünü fark etti. AP'nin, "John, Bin Ladin'in ölümünden iki gün sonra CIA şefi ile ABD kongre binasında görüştüğü" bilgisi üzerinden iz sürmeye devam eden Young, sarı kravatlı kişinin o gün kongre binasında CIA şefi ile çekilmiş fotoğraflarını da buldu ve bu kişiyi Bin Ladin operasyonunun arkasındaki CIA yetkilisi olarak deşifre etti. CIA iddialarlara ilgili açıklama yapmadı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler