İşte hava operasyonunda vurulacak hedefler!

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kimyasal silah kullanımı ve Esed yönetimine yönelik olası askeri operasyonu değerlendirmek amacıyla önceki gün İstanbul'da geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi. ABD, İngiltere ve Fransa'nın başını çektiği koalisyonun Esed

İşte hava operasyonunda vurulacak hedefler!

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kimyasal silah kullanımı ve Esed yönetimine yönelik olası askeri operasyonu değerlendirmek amacıyla önceki gün İstanbul'da geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi. ABD, İngiltere ve Fransa'nın başını çektiği koalisyonun Esed yönetimine yönelik askeri müdahalesi konusunu değerlendiren muhalifer, vurulması muhtemel hedefleri sıraladı. Öte yandan, vurulması muhtemel askeri bölgelerde yoğun hareketlilik yaşandığı bilgileri geliyor.

Toplantıya; Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmet Cerba, ÖSO Genelkurmay Başkanı Selim İdris ve ÖSO Basın Sözcüsü Albay Mustafa Abdulkerim gibi muhaliflerden üst düzey isimler katıldı.

Albay Mustafa Abdulkerim, önümüzdeki günlerde Esed yönetimine yönelik askeri operasyon beklediklerini ifade ederek, söz konusu operasyonu ele aldıklarını söyledi.

ABD, İngiltere ve Fransa'nın başını çektiği koalisyonun Esed yönetimine yönelik askeri müdahalesi konusunu değerlendiren Abdulkerim, vurulması muhtemel hedefleri sıraladı.

VURULMASI MUHTEMEL ÖNEMLİ ASKERİ ÜSLER:

1-El Sin Askeri Hava Alanı: Şam'ın kırsalında bulunan havalanı Suriye'nin en büyük askeri havaalanı konumunda. Esed'in hava savunmasının bel kemiklerinden birini oluşturuyor. Bu havaalanında MİG 23 ve MİG 29 filosu konuşlandırılıyor.

2-Dumeyr Askeri Hava Alanı : Şam'ın 42 kilometre kuzeydoğusunda bulunuyor. Dumeyr, Suriye'nin en büyük ikinci havaalanı olarak biliniyor. 50 adet gizli hangarı olan havaalanında Rus yapımı MİG 23, MİG 24 ve MİG 27 savaş uçaklarının yanı sıra hava savunma sistemi bulunuyor.

3-Hama Askeri Havaalanı, şehir merkezinin yaklaşık 3 kilometre doğusunda bulunuyor. Bu havaalanında MİG 21 ve Mi 8 ve Mi 3 savaş uçakları bulunuyor.

4- T4 Askeri Havaalanı: Humus'ta bulunuyor. MİG 25 ve Sukhoi 24 filoları burada bulunuyor.

Gerçekleşmesi muhtemel saldırıda vurulacak önemli hedeflerin arasında Esed yönetiminin füze sistemlerinin konuşlandığı ve Şam'ın Kalemun bölgesindeki 155, 156, 157 ve 59'uncu tugayları bulunuyor. Bu tugaylar Scud olmak üzere çeşitli füze sistemlerinin yerleştirildiği ve ateşlendiği yerler olarak biliniyor. Özellikle 155'ici Tugay son gerçekleştirilen kimyasal saldırının buradan ateşlenen füzelerle yapıldığı ifade ediliyor.

ABD ve müttefiklerinin hedefinde de ayrıca Şam'ın Kasyun dağında bulunan 105'inci tugayın olduğu Cumhuriyet Muhafızları Merkezi bulunuyor. Burada ayrıca füze sistemleri mevcut.

Kasyun'da ayrıca Beşşar Esed'in kardeşi Mahir Esed'in komutanlığını yaptığı 4.tümeninde hedef alınacak bölgeler arasında sıralanıyor.

ESED'İN ASKER MERKEZLERİNDE HAREKETLİLİK

Suriye'de ABD ve müttefikleri tarafından vurulması muhtemel askeri bölgelerde yoğun hareketlilik yaşanıyor. Şam'da vurulması muhtemel en önemli askeri tesisler arasında gösterilen cumhuriyet muhafızları merkezinde yoğun hareketlilik göze çarpıyor. Görüntülerde Şam'ın Kasyun Dağı'nda bulunan ve cumhuriyet muhafızları merkezindeki mühimmatların başka bölgelere nakledilmesi dikkat çekiyor. Mühimmatlar kamyon ve TIR'lara yüklenerek bilinmeyen başka bölgelere götürülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya