İşte gizli kabine!

Bir süre önce halifeliğini ilan eden IŞID lideri Ebu Bekir Bağdadi'nin bir kabine de oluşturduğu iddia edildi. Ingiliz Telegraph Gazetesi, Irak ordusunun IŞID'in örgüt evlerinden ele geçirdiği örgüte ait belgelerden derlediği bir bakanlar kurulunu interne

İşte gizli kabine!

Bir süre önce halifeliğini ilan eden IŞID lideri Ebu Bekir Bağdadi'nin bir kabine de oluşturduğu iddia edildi. Ingiliz Telegraph Gazetesi, Irak ordusunun IŞID'in örgüt evlerinden ele geçirdiği örgüte ait belgelerden derlediği bir bakanlar kurulunu internet sitesinde yayınladı.

2.20140712102608.jpeg

"EMİR YARDIMCILIĞI" MAKAMI OLUŞTURDU
Buna göre Bağdadi bir "Emir Yardımcılığı" makamı oluşturdu ve bu koltuğa kod adı "Ebu Müslim Türkmeni" olan Fadıl Abdullah Hiyali'yi oturttu. Bağdadi'nin bakanlar kuruluna paralel bir "savaş ofisi" kurduğu da dikkat çekti. Bağdadi'nin kabinesinde mahkumlar ve tutuklulara ilişkin bir bakanlığın bulunması dikkat çekti.
 
MÜSLÜMANLARDAN BİAT ETMELERİNİ İSTİYOR
Kendisini halife ilan ettikten sonra ilk kez ortaya çıkan Bağdadi, internette yayınlanan ve yaklaşık 21 dakika süren videoda, tüm Müslümanlardan kendisine biat etmelerini istiyor. Görüntüler çekildiği sırada Musul'daki bir camide cuma hutbesi verip namaz kıldırdığı belirtilen Bağdadi, bugüne kadar yüzünü gizliyordu.
 
BAŞINA 10 MİLYON DOLAR ÖDÜL KONMUŞ
Bağdadi'ye ait, biri Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nda (FBI) diğeri de Irak İçişleri Bakanlığı'nda olmak üzere yalnızca iki fotoğraf vardı. Bağdadi, ABD'nin en çok aradığı beş kişiden biri ve başına 10 milyon dolar ödül konmuş durumda.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler