İsrail'in saldırıları sürüyor! Can kaybı 29 bin 692'ye yükseldi

İsrail'in 142 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 29 bin 692'ye yükseldi.

İsrail'in saldırıları sürüyor! Can kaybı 29 bin 692'ye yükseldi

Gazze Şeridi'nde İsrail güçleri ile devam eden çatışmalarda son 24 saat içerisinde 86 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği ve böylece toplam ölü sayısının 29 bin 692'ye yükseldiği bildirildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in 142 gündür sürdürdüğü saldırılar sonucu yaşanan can kayıplarına dair bilgiler paylaşıldı.

Açıklamada, son saldırılar neticesinde 131 Filistinlinin daha yaralandığı ve toplam yaralı sayısının 69 bin 879'a ulaştığı kaydedildi. İsrail'in saldırıları nedeniyle birçok bölgede sağlık ve sivil savunma ekiplerinin enkaz altında kalan veya yol kenarlarında bulunan cenazelere ulaşmasının engellendiği vurgulandı.

Bölgeden gelen haberler, Gazze Şeridi'nde yaşanan insani krizin giderek derinleştiğine işaret ederken, uluslararası toplumun bu duruma müdahale etmesi için çağrılarda bulunuluyor. Gazze'deki durum, sivil halkın yaşadığı zorluklar ve artan can kayıpları ile dünya genelinde endişe ve tepkilere neden oluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya