İsrail'in KKTC'yi ele geçirme planı

Sırtını 2004'teki Annan Planı'na dayayan İsrail, Yavru Vatan'ı ele geçirmek için sinsi organizasyonunu adım adım işletti. Buna göre Yahudi işadamları, KKTC'deki bazı avukatlar üzerinden paravan şirketler kurup, arazi toplamaya girişti. Özellikle Karpaz'da

İsrail'in KKTC'yi ele geçirme planı

Sırtını 2004'teki Annan Planı'na dayayan İsrail, Yavru Vatan'ı ele geçirmek için sinsi organizasyonunu adım adım işletti. Buna göre Yahudi işadamları, KKTC'deki bazı avukatlar üzerinden paravan şirketler kurup, arazi toplamaya girişti. Özellikle Karpaz'da her yere villalar inşa edildi.

İsrail'in o planının ayrıntıları Takvim gazetesinde yer aldı. Emre Diner imzalı haberde KKTC'li hukukçuların konuyla ilgili çarpıçı görüşleri de bulunuyor. "Kıbrıs Çıkarması"na hazırlanan İsrail hükümeti, ilk önce Yahudi işadamlarına finansal destek verdi. Hükümet yetkilileri, "KKTC ve Türkiye'nin güney kıyılarına yakın arazileri toplayın" dedi.

EN KIYMETLİ BÖLGE

Bunun üzerine Yahudi işadamlarının planı, bölgedeki avukatlar üzerinden devreye girdi. İşadamları, KKTC'de yaşayan bazı avukatlar üzerinden paravan şirketler kurup adanın en kıymetli arazilerini parselledi. Özellikle Büyükkonuk, Bahçeli, Tatlısu, Karpaz, Dipkarpaz, Yenierenköy ve Sadrazamköy bölgelerinde arazi kalmadığı öğrenildi. Bu bölgelerde alınan arazilere lüks siteler kurulduğu belirlendi. Ancak adadaki bu işbirliği, belgelerle gün yüzüne serildi.

HER BİR AVUKATIN 30 ŞİRKETİ VAR

KKTC eski Barolar Birliği Başkanı olan avukat Barış Mamalı, adadaki bazı meslektaşlarının İsrail'li işadamlarıyla olan işbirliklerini deşifre etti. Mamalı, şunları söyledi: "İsrail, Yahudi işadamları ve KKTC'li avukatlarla kurduğu işbirliği sayesinde KKTC'de toprak alıyor. 6 meslektaşım bu işin içinde. Hatta bir avukatın 30 şirketi var. Bu avukatın üzerinden çok sayıda arazi satışı gerçekleşmiş." Öte yandan KKTC yasalarına göre bir yabancının alabileceği arazi en fazla 2 dönüm veya 1 adet konut.

KKTC'YE HAHAM ATANDI

Arsa planını adım adım devreye koyan İsrail, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Lapta ilçesinde lüks bir villayı ibadethaneye çevirdi. Sinegoga bir de haham atandı. Sinegogun kapısına " Yahudiler'in doğru adresi burasıdır" şeklinde İbranice tabela asıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya