İsrail'den yine orantısız güç

Batı Şeria’daki El Halil kentinde bir İsrail askerine bıçakla saldıran Filistinli, çevredeki diğer askerler tarafından vurularak öldürüldü. Saldırıyı gerçekleştiren Filistinlinin, üzerinde "basın" yazılı bir tişört bulunduğu ve gazeteci gibi davranarak as

İsrail'den yine orantısız güç

Batı Şeria’daki El Halil kentinde bir İsrail askerine bıçakla saldıran Filistinli, çevredeki diğer askerler tarafından vurularak öldürüldü.

Saldırıyı gerçekleştiren Filistinlinin, üzerinde "basın" yazılı bir tişört bulunduğu ve gazeteci gibi davranarak askere yaklaştığı ifade edildi.

Bıçaklanan İsrail askeri olaydan yaralı kurtuldu. Ancak çevredeki diğer askerler olaya anında müdahale ederek Filistinli saldırganı vurdu.

israil-yine-oldurudu.jpg

Saniye saniye görüntülenen olay uluslararası haber ajasları tarafından servis edildi.

YUSUF MAKAMI YAKILDI

Öte yandan Kudüs’te aşırı sağcı Yahudilerin, Mescid-i Aksa’ya yaptığı provokatif ziyaretler ve Batı Şeria’daki camilerin duvarlarına yazdıkları hakaret içeren ifadelerle yükselen tansiyonun ardından Batı Şeria’nın Nablus kentindeki Filistinli gençler, Yahudilerin kutsal yerlerinden Yusuf Makamı’nı ateşe verdi.

israil-yine-oldurudu1.jpg

Yahudilere göre Hz. Yusuf’un kabri burada. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Yusuf Makamı’nın yakılmasını kınadı ve soruşturma emri verdi.

GERGİNLİK TIRMANIYOR

Yahudi yerleşimciler, geçen ağustos ayı başlarında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olay sebebiyle anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu.

Söz konusu olayla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaşmıştı.

Geçtiğimiz ay boyunca yaşanan olaylarda 33 Filistinli İsrail askerleri tarafından öldürülürken, 8 İsrailli ise Filistinlilerin bıçaklı saldırılarında yaşamını yitirdi.

israil-yine-oldurudu2.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya