İsrail'den Filoya Müdahale Emri

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, tüm irtibat girişimelerinin başarsız olması üzerine Gazze'ye gelen filoya müdahale etme ve askerlerin gemilere çıkması emri verildiği bildirildi. Yaklaşık 2 saat önce iki ayrı gemide yer alan aktivistler, sosyal payla

İsrail'den Filoya Müdahale Emri

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, tüm irtibat girişimelerinin başarsız olması üzerine Gazze'ye gelen filoya müdahale etme ve askerlerin gemilere çıkması emri verildiği bildirildi.

Yaklaşık 2 saat önce iki ayrı gemide yer alan aktivistler, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden, 3 ayrı savaş gemisinin kendilerine yaklaşmakta olduğunu duyurmuştu. Gemilerden Tahrir ile irtibatın da 13.50'de kesildiği belirtiliyor.

Öte yandan bazı Gazzeliler de limanda gemilerin gelmesinin bekliyor.

İsrail ordusu, Gazze'ye gelen filo ile irtibata geçildiğini doğruladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "İsrail donanması ile Gazze'ye doğru gelmekte olan Tahrir ve Saorise ile ilk temas sağlandı" denildi.

Ordu Sözcüsü Avital Leibovich ise, twitter hesabında "Tekneler, geri dönmeleri ya da Mısır limanına gitmeleri ve yasadışı hareketlerini sonlandırmaları konusunda uyarıldı" dedi.

Gazze ablukasını delmek için yola çıkan filonun, İsrail'in geri dönme ya da yolunu değiştirme talebini reddettiği bildirildi.

İsrail ordusunun açıklamasında, "Tekneler, güvenlik amaçlı deniz ablukası altındaki alana doğru ilerliyor" denildi.

Öte yandan Filistin medyasına göre, İsrail savaş gemilerinin, filoya varış noktalarını sorması üzerine, 'insanlığın vicdanına' cevabını aldı. Sorunun tekrarlanması üzerine, 'insanoğlunun iyileştirilmesine' cevabı geldi.

Ayrıca gemilerle Gazze'ye 48 mil kala irtibata geçildiği, aktivistlerin işbirliğine gitmek istemediği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler