İsrail'den bir özür daha

İsrailli komutanın Türk Ordusu'na yönelik sözlerinden dolayı, Türkiye'den özür dileyen İsrail şimdi de, Hz. İsa ile alay edilen televizyon programı nedeniyle Vatikan'dan özür diledi. İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Hz. İsa ve annesi Hz. Meryem'in alay konus

İsrail'den bir özür daha
İsrailli komutanın Türk Ordusu'na yönelik sözlerinden dolayı, Türkiye'den özür dileyen İsrail şimdi de, Hz. İsa ile alay edilen televizyon programı nedeniyle Vatikan'dan özür diledi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Hz. İsa ve annesi Hz. Meryem'in alay konusu yapıldığı televizyon programıyla ilgili olarak Vatikan'dan özür diledi.

Olmert, İsrail'in Kanal 10 televizyonunda yayımlanan ve Vatikan'ın büyük tepkisini çeken talk show programına atıfta bulunurken, ülkede basın özgürlüğünü sınırlandırmak gibi bir niyeti olmadığını belirtirken, "Bir komedi şovundan bile söz ediyor olsak belli ölçüde hassasiyet gösterilmesini ve ölçülü davranılmasını talep etme hakkı vardır" dedi.

İsrail Başbakanı, haftalık olağan bakanlar kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, "Hristiyanlığı ve özellikle de İsrail'de bizimle birlikte yaşan Hristiyan toplumunu hedef alan açıklamaları esefle karşılıyorum" derken, Vatikan'ı gücendiren programı onaylamadığını belirtti.

Vatikan, söz konusu ifadelerin geçtiği "The Tonight Show" adlı programı protestolar nedeniyle İsrail nezdinde girişimlerde bulunmuş ve programın yayından kaldırıldığını duyurmuştu.

Roma Katolik Kilisesinin lideri Papa 16. Benediktus, mayıs ayında İsrail'i ziyaret edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler