İsrail ziyareti mümkün değil

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin eski partisi Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) Yönetim Kurulu üyesi Cemal Haşmet, Mursi'nin İsrail'i ziyaret etmesinin mümkün olmadığını söyledi. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın Mursi'yi İsrail'e davet

İsrail ziyareti mümkün değil

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin eski partisi Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) Yönetim Kurulu üyesi Cemal Haşmet, Mursi'nin İsrail'i ziyaret etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

 

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın Mursi'yi İsrail'e daveti konusunda konuşan Haşmet, "Mursi'nin İsrail ziyareti bu şartlar altında imkansız görünüyor" dedi. 

 

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda militanların Mısır askerlerine saldırması ve ardından ordu birliklerinin bölgede operasyonlara başlamasıyla birlikte iki ülke arasındaki ilişkilerin gerildiğini belirten Haşmet, "Böyle bir ortamda Mursi, İsrail'e gitmeyecektir" dedi.  

 

"İsrail'in Filistin işgali sürüyor. Gazze hala ambargo altında" ifadesini kullanan Haşmet, daha önce hiçbir Mısır liderinin İsrail'i ziyaret etmediğini ve İsrail işgaline karşı tavırlarının çok net olduğunu ifade etti.

 

Liberman, geçen hafta İsrail Barolar Birliği'nde yaptığı konuşmada Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi İsrail'e davet etmişti.

 

Liberman'ın davetinin Mursi'nin dengeli dış politika izleyeceğini açıklamasının ardından gelmesi ise dikkat çekmişti. 

 

Cumhurbaşkanı Mursi'nin dış politika ile ilgili sarfettiği sözler, bazı siyasi analistler tarafından Mısır'ın 1979'da imzalanan Mısır-İsrail (Camp David) Barış Antlaşması'na bağlı kalacağı şeklinde yorumlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya