İsrail Türkiye'den yardım istedi!

İsrail, Türkiye'den, Mayıs ayında Gazze'ye doğru yola çıkacak olan yeni filonun engellenmesi için yardımcı olmasını istedi.İsrail basınına göre, Netanyahu hükümeti, yeni filonun yola çıkmasını engellemek için Türk hükümetiyle görüşmelere başladı. İsrail,

İsrail Türkiye'den yardım istedi!

İsrail, Türkiye'den, Mayıs ayında Gazze'ye doğru yola çıkacak olan yeni filonun engellenmesi için yardımcı olmasını istedi.

İsrail basınına göre, Netanyahu hükümeti, yeni filonun yola çıkmasını engellemek için Türk hükümetiyle görüşmelere başladı. İsrail, bu girişimin ‘provakasyon’ olduğunu savunarak durdurulmasını talep etti.

Haraetz gazetesi, İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gabi Levi'nin Türk Dışişleri yetkilileriyle yaptığı görüşmede, Gazze’ye uygulanan deniz ambargosunun kırılmasına yönelik ülkesinin muhalefetinin altını çizdiğini yazdı. Gazetenin haberine göre Levi, yardım malzemelerinin yasal kanallar üzerinden ulaştırılması durumunda sorun yaşanmayacağını belirtti. Gazete ayrıca İsrail’in Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve Yunanistan'dan da bu konuda yardım istediğini ve uyarılara rağmen filonun yola çıkması halinde gemilere müdahale edileceğini belirtti.

İsrail Başbakanlık ofisinde dün yapılan toplantı sonrasında da gemilerin Gazze’ye gelmesi konusunda İsrail’in tutumunda bir değişiklik olmadığı vurgulandı.

Levi, dün Hürriyet gazetesine verdiği röportajda, Tel Aviv yönetiminin filoyu önlemek için Türk hükümetiyle görüşmeler yaptığını belirterek İsrail’in filonun bir “provokasyon” olduğu ve durdurulması gerektiği mesajını ilettiğini ifade etmişti.

NETANYAHU'NUN ŞARTI

Bununla birlikte İsrail’in Kanal 2 televizyonunun dün akşam verdiği habere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu, organizatörlerin gemilerin kargolarının uluslararası bir kurum tarafından denetlenmesine izin vermesi durumunda filonun Gazze’ye geçişine izin verilmesini değerlendiriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler