İsrail Türkiye'den özür dileyecek

  ABD’nin kasım ayında öldürülen 24 Pakistanlı asker için özür dilemesinin Türkiye ile İsrail arasındaki gerginliğin aşılması adına bir örnek teşkil edebileceği belirtildi.Jerusalem Post gazetesine konuşan İsrailli bir hükümet yetkilisi, Türkiye ile yaşan

İsrail Türkiye'den özür dileyecek

 

 

ABD’nin kasım ayında öldürülen 24 Pakistanlı asker için özür dilemesinin Türkiye ile İsrail arasındaki gerginliğin aşılması adına bir örnek teşkil edebileceği belirtildi.

Jerusalem Post gazetesine konuşan İsrailli bir hükümet yetkilisi, Türkiye ile yaşanan gerginliği aşmak için çabaların sürdüğünü, Tel Aviv yönetiminin bunu önemli bir amaç olarak gördüğünü belirtti. Yetkili, ABD’nin Pakistan’dan dilediği özrün İsrail için de bir emsal teşkil ettiğini ifade ederek, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın geçen ay yaptığı açıklamaları hatırlattı.

 

LIEBERMAN, ABD'Yİ ÖRNEK GÖSTERMİŞTİ

Lieberman, ABD’nin ölen askerler için Pakistan’dan özür dilemediğini belirterek, İsrail’in de Mavi Marmara olayıyla ilgili özür dilemesinin söz konusu olmayacağını ifade etmişti. İsrail’in bu tavrını Washington’a da net bir şekilde aktarması gerektiğini savunan Lieberman, “Pakistanlılar ABD’den özür dilemesini istedi, Amerikalılar ‘Kesinlikle olmaz’ dedi. Dolayısıyla bize gelip Mavi Marmara konusunda özür dilememiz için baskı yaptıkları zaman en iyi arkadaşımız bile olsa ‘Hayır’ diyebilmeliyiz. Diğer türlü kimse size saygı göstermez” demişti.

 

İsrailli hükümet yetkilisi, bu mantığa göre ABD’nin özür dilemesinin İsrail’i de böyle bir adım atmaya itip itmeyeceği sorusu üzerine, “İsrail, Türkiye’yle yakınlaşmaya hazır. Bu her iki tarafın da karşılıklı çıkarına olan bir durum” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler