İsrail PKK'ya yardım edecek mi

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Yedioth Ahronot gazetesinin İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’ye karşı bazı planların hazırlığı içinde olduğu yolundaki haberini yalanladı. Kanal 2 televizyonuna gazeteci Ehud Yaari ile konuk olan Lieberman’

İsrail PKK'ya yardım edecek mi

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Yedioth Ahronot gazetesinin İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’ye karşı bazı planların hazırlığı içinde olduğu yolundaki haberini yalanladı. Kanal 2 televizyonuna gazeteci Ehud Yaari ile konuk olan Lieberman’a, “Bakanlığı döneminde hem Türkiye hem Mısır’dan büyükelçilerin kovulduğuna” işaret edilerek, gazetede yayımlanan haberin doğru olup olmadığı soruldu. Haberin doğru olmadığını söyleyen Lieberman’a bu kez, “Peki (Dışişleri’nde) böyle şeyler konuştunuz mu?” sorusu yöneltildi. Lieberman “Dışişleri’nde her gün yüzlerce fikir tartışılır” dedi.

Türkiye ile ilişkiler normalleşecek

Bunun üzerine Ehud Yaari, “Açıkça söyleyin, PKK terör örgütüne silah vs. sağlama gibi, yardım konusu konuşuldu mu?” diye sorusunu yineledi. Lieberman, “Hayır, kesinlikle konuşulmadı” karşılığını verdi. Lieberman, Palmer Komisyonu raporunun “Mavi Marmara” baskını ile ilgili İsrail’in eyleminin ve Gazze’ye ablukanın haklı olduğunu açıkça ortaya koyduğunu da ifade etti. Lieberman, Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesinin yeniden sağlanacağı ve Türkiye’nin, normalleşmenin çıkarına olacağını göreceği umudunda olduğunu da söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya