"İsrail mühimmat depolarımızı vurdu"

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, başkent Hartum'un güneyindeki Yermük askeri fabrikası mühimmat depolarında 24 Ekim'de meydana gelen patlamaya ilişkin, ''İsrail, mühimmat depolarımızı radara yakalanmayan F-15 tipi savaş uçaklarıyla vurdu'' dedi.Beşir,

"İsrail mühimmat depolarımızı vurdu"

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, başkent Hartum'un güneyindeki Yermük askeri fabrikası mühimmat depolarında 24 Ekim'de meydana gelen patlamaya ilişkin, ''İsrail, mühimmat depolarımızı radara yakalanmayan F-15 tipi savaş uçaklarıyla vurdu'' dedi.

Beşir, Sudan'ın Riyad Büyükelçiliği'nde basına yaptığı açımlamada, İsrail'in, söz konusu uçakların teknolojisini radarlara yakalanmayacak şekilde geliştirdiğini savundu. Beşir, ''Amerikan hayalet uçaklarından farklı olan bu uçaklar, Cibuti'deki Fransız askeri üslerin radarlarına da yakalanmadı'' diye konuştu.
 
Öte yandan, Sudan Devlet Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, sağlık kontrolünden geçmek için Suudi Arabistan'a giden Beşir'in, ses tellerindeki iltihaplanmanın tedavisi için basit bir ameliyat geçirdiği, bir süre dinlendikten sonra Suudi yetkililerle görüşmelere başlayacağı bildirildi.
 
Sudan yönetimi, uçaksavar, tanksavar, hafif silahlar ve bunlara ait mermilerin üretildiği  Yermük askeri fabrikası mühimmat depolarında 24 Ekim'de meydana gelen patlamada, İsrail'in ''Parmağı'' bulunduğuna dair ellerinde delil olduğunu açıklamıştı. İsrail, bu iddiayı kesin bir dille yalanlamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya