İsrail Filistinlilere ateş açıyor: Ölü sayısı artıyor

İsrail Filistinli göstericilere ateş açtı. Ölü sayısı artıyor.

İsrail Filistinlilere ateş açıyor: Ölü sayısı artıyor

İsrail askerleri, Filistin Batı Şeria ve Gazze'de göstericilere ateş açıyor. Göz gözü görmeyen sokaklarda en az bir ölü ve 17 yaralı var. Bir yandan da dün yaşamını yitiren 60 kişinin cenaze törenleri düzenleniyor.

Hollanda'da hükümetin büyük ortağı Liberal Sağ Parti, Amsterdam Belediyesi meclis grubunun kapısına İsrail bayrağı astı. Bayrağın fotoğrafını paylaşan meclis üyesi Jazie Veldhuyzen, "İsrail aralarında çocukların da bulunduğu 60 masum insanı katletti. Bugün Amsterdam Belediyesi VVD grubu kapısına İsrail bayrağı asıyor. Ne çirkin bir düşünce #FilistineÖzgürlük" diye yazdı.

ABD'nin BM büyükelçisi Haley, ölümlerden Filistinlileri sorumlu tuttu ve "Gazze'deki şiddetin ABD'nin büyükelçiliğiyle ilgili olduğunu söyleyenler yanılıyor. Büyükelçiliği taşımak doğru hareketti. Buradaki hiçbir ülke İsrail'den daha ölçülü davranamazdı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler