İsrail Filistin'e giden yardımlara el mi koyuyor?

 Filistinli milletvekili Cemal el-Hudri, İsrail limanlarında, son bir haftada Gazze'ye gönderilen yaklaşık 2 bin kamyon yardım malzemesinin alıkonulduğunu iddia etti.Gazze'deki ambargonun kalkması için kurulan Halk Komitesi'nin başkanı da olan Hudri, yapt

İsrail Filistin'e giden yardımlara el mi koyuyor?

 Filistinli milletvekili Cemal el-Hudri, İsrail limanlarında, son bir haftada Gazze'ye gönderilen yaklaşık 2 bin kamyon yardım malzemesinin alıkonulduğunu iddia etti.

Gazze'deki ambargonun kalkması için kurulan Halk Komitesi'nin başkanı da olan Hudri, yaptığı yazılı açıklamada, "uluslararası ve yerel kurumlar tarafından İsrail limanları aracılığıyla bölgeye gönderilen gıda malzemeleri, ziraat, sanayi ve sağlık sektöründe kullanılmak üzere yaklaşık 2 bin kamyon malzemenin limanlarda bekletildiğini" ifade etti.

Açıklamada, "Kerem Ebu Salim (Kerem Şalom) Sınır Kapısı'nın yakıt girişi ve bazı gıda maddelerinin geçişi için kısmen açılması bölgede tırmanan insani kriz için bir çözüm teşkil etmiyor" denildi.

Hudri, uluslararası toplumu İsrail ablukasını kaldırmak, insani krizin büyümesini önlemek için daha hızlı hareket etmeye çağırdı.

İsrail makamları sınır kapısını 6 gün ara verdikten sonra bugün yakıt ve süt ürünlerinin geçişi için kısa süreliğine açmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya