İspanya da Libya'yı vuruyor!

Libya'ya yönelik uluslar arası harekata İspanya da katıldığını açıkladı. İspanya'dan yapılan açıklamada bir tanker uçak, bir fırkateyn, bir denizaltı ve 4 F-18 uçağıyla Libya harekatına iştirak edildiği belirtildi. ABD FÜZE SALDIRISI DÜZENLEDİ Akdeniz'de

İspanya da Libya'yı vuruyor!

Libya'ya yönelik uluslar arası harekata İspanya da katıldığını açıkladı. İspanya'dan yapılan açıklamada bir tanker uçak, bir fırkateyn, bir denizaltı ve 4 F-18 uçağıyla Libya harekatına iştirak edildiği belirtildi.

ABD FÜZE SALDIRISI DÜZENLEDİ

Akdeniz'de konuşlu ABD savaş gemilerinden Libya'daki hava savunma sistemlerine füze saldırıları düzenleniyor.

Amerikalı savunma yetkililerince Washington'da düzenlenen brifingde, Libya'nın kıyı şeridindeki hedeflerin vurulmakta olduğu belirtildi.

Koalisyon güçlerinin, özellikle başkent Trablus ile Misrata çevresindeki hedefleri vurdukları bildirildi. Yetkililer, Bingazi çevresinde çok büyük bir operasyonun planlanmadığını ifade etti.

Amerikalı yetkililer, ABD'nin operasyonda öncü konumda olduğunu belirterek, ABD savaş uçaklarının da operasyonlara dahil olacaklarını kaydetti. Bölgede koalisyon güçlerine ait yaklaşık 25 savaş gemisi ile 3 ABD denizaltısı olduğu, 5 ABD keşif uçağının da operasyonda yer aldığı ifade edildi.

Operasyonlara, şu anda ABD, Fransa, İngiltere, Kanada ve İtalya'dan oluşan koalisyon güçleri katılıyor.

Koalisyon güçlerinin operasyonunun, ABD Afrika Komutanlığı'nda olduğunu belirten askeri yetkililer, ABD'nin harekata katılım kapasitesine elektronik saldırının da dahil olduğunu açıkladı.

LİBYA'YA BOMBARDIMAN BAŞLADI

Fransa, İtalya ve Kanada uçaklarnın Libya semaları üzerinde keşif uçuşu yapmasının ardından Fransız savaş uçağı Libya askeri aracını vurdu.

Fransız savaş uçakları 18.45'te Kaddafi güçlerine ilk ateşi açtı. Fransız savaş uçakları ilk hedefini yok etti.

Libya'nın doğusunda Muammer Kaddafi güçlerine ait askeri bir aracı imha eden Fransız jetlerinin dört tankı daha vurduğu öne sürüldü.

El Cezire televizyonu, saldırının Bingazi'nin güneybatısında gerçekleştiğini duyurdu.

Fransa Ordusu, Libya'da ilk hedefin vurularak yok edildiğini duyurdu. Vurulan hedefin askeri bir araç olduğu belirtildi.

Ordu Sözcüsü Laurent Teisseire, Muammer Kaddafi'nin isyancıların üzerine yürümesini durdurmaj amacıyla Bingazi'nin doğusunda 100 çarpı 150 kilometrelik bir alanda 20 uçakla faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Sözcü, Charles de Gaulle uçak gemisinin de yarın Libya'ya hareket edeceği bilgisini verdi.

Fransız savaş uçaklarının, TSİ 18.45'te Libya'da bir aracı hedef aldığı belirtildi. Operasyon Bingazinin 100 - 150 Kilometre çevresini kapsıyor.

ABD'nin Akdeniz'de bulunan üç denizaltısının Libya'ya karşı operasyonlar için hazırlandığı belirtildi.

SİVİLLER HAVAALANLARINDA TOPLANDI

Fransız jetleri, Libya'daki hedeflere yönelik hava saldırıların başlarken, siviller de önemli havaalanlarında toplanmaya başladı.

Libya devlet televizyonunun canlı yayınladığı görüntülerde başkent Trablus ve Muammer Kaddafi'nin doğum yeri Sirte'de gösteri yapan siviller görülüyor.

Devlet televizyonu, vatandaşların, diğer şehirlerdeki havaalanları ile Kaddafi'nin Bab el Aziziye'deki karargahına da akın ettiğini duyurdu.

CHAVEZ SALDIRILARI KINADI

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, batılı ülkelerin Libya'ya yönelik askeri müdahalesini kınadı. Chavez, 'ABD ve müttefiklerinin Libya'nın petrolünü kolayca elde edemeyeceğini' söyledi.

Birleşmiş Milletler'in 'uçuşa yasak bölge' kararıyla kendi temel prensiplerini çiğnediğini öne süren Chavez, "Bundan sonra ne olacağını biliyoruz. Bombalar, bombalar, savaş." şeklinde konuştu. - CARACAS

LİBYA ORDUSU: BATILI GÜÇLER HASTANEYİ VURDU

Libya Ordusu, 'Haçlı düşmanların başkent Trablus yakınlarındaki bir hastaneyi vurduğunu' öne sürdü.

Libya devlet televizyonundan yayınlanan açıklamada, hastanenin kronik hastalıklar üzerinde uzmanlaşmış olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya