İslamofobi İsveç’e de bulaştı

Almanya’da başlayan ve kısa süre içinde diğer ülkelere de yayılan İslam karşıtı gösteriler, Danimarka ve Norveç’ten sonra İsveç’te de başlatılmak isteniyor.Almanya’nın Dresden kentinde Aralık ayında kurulan ve kısa sürede ülkenin başka kentlerinde farklı

İslamofobi İsveç’e de bulaştı

Almanya’da başlayan ve kısa süre içinde diğer ülkelere de yayılan İslam karşıtı gösteriler, Danimarka ve Norveç’ten sonra İsveç’te de başlatılmak isteniyor.

Almanya’nın Dresden kentinde Aralık ayında kurulan ve kısa sürede ülkenin başka kentlerinde farklı isimler altında yayınlanan İslam karşıtı hareket, İsveç’te de başlatılmak isteniyor. İsveç haber ajansı TT’nin haberine göre, ülkenin güneyinde bulunan Malmö kentinde sanat galericiliği yapan Henrik Rönnquist, 9 Şubat’ta “Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar (PEGİDA)” benzeri bir oluşumu başlatmak istiyor. İslam karşıtı eylemleri Malmö’nün büyük meydanında başlatmak isteyen Rönnquist’in geçtiğimiz yaz sokak ressamı olan Dan Park ile birlikte İslam ve Hz. Muhammed’e hakaret etmek ve bir gruba karşı kışkırtıcılık yapmaktan ceza aldığı öğrenildi.

Henrik Rönnquist’e göre Malmö’de yeni başlatılacak olan hareket, Almanya’daki ana örgütün denetiminde olacak. İslam karşıtı hareketin başlatıldığı Aralık ayından bu yana Facebook’ta 8 bin 400 takipçisi olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya