IŞİD'in iki numarası öldürüldü

Daha önce öldürülen IŞİD'in liderlerinden Ebu Bekir El Bağdadi'nin ardından Irak'ın açtığı ateşle IŞİD'in 2. adamı olarak bilinen Ebu Ali EL Anbari'de öldürüldü. Rusya ajansına göre IŞİD dün, Bağdadi'nin sağ kolu olan ve Hacı İman kod adıyla bilinen El An

IŞİD'in iki numarası öldürüldü

Daha önce öldürülen IŞİD'in liderlerinden Ebu Bekir El Bağdadi'nin ardından Irak'ın açtığı ateşle IŞİD'in 2. adamı olarak bilinen Ebu Ali EL Anbari'de öldürüldü.

Rusya ajansına göre IŞİD dün, Bağdadi'nin sağ kolu olan ve Hacı İman kod adıyla bilinen El Anbari'nin öldürüldüğünü resmen kabul etti.
 
Irak İçişleri Bakanlığı, ülkenin kuzeydoğusundaki Suriye sınırında yer alan El-Aş bölgesinde büyük bir IŞİD karargahının vurulduğunu ve El Anbari ile birlikte 14 IŞİD militanının öldürüldüğünü duyurmuştu.
 
El Anbari, El Bağdadi'nin emri altında, Ebu Ala El Afri ve Ebu Ala Kardaş ile birlikte IŞİD'in yönetim kadrosunu oluşturmaktaydı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya