IŞİD’den Filipinler Devlet Başkanı’na saldırı: 9 yaralı

IŞİD'e bağlılığını ilan eden bir grup, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin konvoyuna saldırdı.

IŞİD’den Filipinler Devlet Başkanı’na saldırı: 9 yaralı
IŞİD'e biat eden bir grup, Malavi kenti yakınlarında Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin konvoyuna saldırı düzenledi.

Filipinler'in kuzeyindeki askeri bir kampa ziyaret düzenleyen Duterte'nin kortejinin geçiş güzargahında bir patlama meydana geldi. Ordu Sözcüsü Albay Edgard Arevalo, saldırının ardından konvoydaki askerlerle saldırganlar arasında çatışma çıktığını açıkladı. İŞİD'e biat eden bir grubun düzenlediği açıklanan saldırıda Duterte'nin yedi koruması ve iki asker yaralandı. Askeri kaynaklar, Maravi yakınlarındaki patlamada, yaralananlar arasında sivil olmadığı açıkladı.

DUTERTE: GEZİYİ ERTELEMEMİ TAVSİYE ETTİLER AMA ORAYA GİDECEĞİM

Saldırının ardından gezisini yarıda kesmeyen Duterte, ilk açıklamasında "Ekibim kısa bir süre önce pusuya düşürüldü. Devlet Başkanlığı Güvenlik Grubu'na el yapımı bombayla saldırdılar. Ama oraya gideceğim. Bana tavsiye edilen geziyi ertelememdi ama ben 'Hayır' dedim. Eğer mümkünse aynı rotayı takip edeceğiz" ifadelerini kullandı. Duterte'nin gezisi, Maute örgütünün işgal ettiği Mindanao Özerk Bölgesi'nin Lanao del Sur kentindeki Butig kasabasındaki operasyonların başlamasının ardından geldi. Başkent Manila'ya 800 kilometre uzaklıktaki Butig'deki operasyonda şimdiye kadar 35 militanın öldürüldüğü, aralarında belediyeye ait binanın da aralarında bulunduğu birçok bölgenin geri alındığı belirtildi.

SIRADIŞI BAŞKAN

Geçtiğimiz Mayıs ayında Filipinler Devlet Başkanlığına seçilen Rodrigo Duterte, hem ülkesinde sıradışı uygulamalarıyla hem de ABD'nin önceki başkanı Barrack Obama'ya küfretmesiyle tanınıyor. 

Suçla mücadelede 'kendi yöntemini' kullanan Duderte, Filipinler'de uyuşturucu satıcıları ve kullanıcılarının öldürülmesi için vatandaşlarına çağrıda bulunmuş, ardından ülkede katliamı aratmayan görüntüler yaşanmıştı. 

Yine Duterte geçtiğimiz gün "elimde çok silahı olan bir arkadaş var" diyerek ABD'yi açık açık tehdit etmişti.


Sputnik 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya