IŞİD'den 8 yaşındaki çocuğa kafa kesme eğitimi

Amerikan Wall Street Journal gazetesinden Maria Abi Habib, terör örgütü IŞİD’in saflarında savaşan beş çocuk militanla Türkiye’de görüştü. Gençler, örgüt tarafından nasıl kandırıldıklarına, infazları nasıl gerçekleştirdiklerine dair korkunç ayrıntıları an

IŞİD'den 8 yaşındaki çocuğa kafa kesme eğitimi

Amerikan Wall Street Journal gazetesinden Maria Abi Habib, terör örgütü IŞİD’in saflarında savaşan beş çocuk militanla Türkiye’de görüştü. Gençler, örgüt tarafından nasıl kandırıldıklarına, infazları nasıl gerçekleştirdiklerine dair korkunç ayrıntıları anlattılar.

Sadece ismini söyleyen Suriye’nin Halep kentinin Münbiç kasabasından 17 yaşındaki Cemah, parasızlıktan ve can sıkıntısından geçen yıl IŞİD’e katıldığını, beş ay sonra kaçtığını anlattı.

Sekiz yaşındaki bir çocuğun bile katıldığı derslerde “kafa kesme eğitimleri alan”Cemah, “Bir gün eğitimde üç Suriyeli asker getirdiler. Çok korkuyorlardı... Öğretmenlerden biri, “Kim bu kafirlerin kafasını keserse Allah’ın nimetlerini alacak” dedi. En küçük çocuklar, ellerini kaldırdı ve çoğu seçildi. Daha sonra öğretmenler çocuklara kesilen başları elden ele dolaştırmaları emrini verdi” dedi. Cemah, kafa kesmeyi, “Soğan doğramayı öğrenmek gibiydi. Alnından yakalıyorsun, sonra yavaşça boynunu kesiyorsun” diye aktardı. 

10 yaşında gönüllü cellat

Bir diğer çocuk militan, Gaziantep’te gazeteye konuşan 17 yaşındaki İsmail. Suriye’nin Deyr ez Zour bölgesinde yaşayan İsmail’in ailesi rejim karşıtıydı. 2011’de ‘ılımlı muhalif’ olarak gösterilen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kasabalarını ele geçirince o dönem 14 yaşında olan İsmail ve yedi yaşında olan kardeşi örgüte katıldı.

Çocuklar, daha sonra El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra Cephesi’ne, 2013 yazında ise IŞİD’e dahil oldular. İsmail önce bir IŞİD emirinin verdiği 45 günlük şeriat eğitiminden ‘mezun oldu’, sonra 15 günlük askeri eğitime katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler