"IŞİD tehdidinden korkmuyoruz"

Fransa, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün tehdidinden korkmadığını açıkladı.İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, düzenlediği basın toplantısında, IŞİD'in Fransız vatandaşlarını tehdit eden açıklamalarından korkmadıklarını belirterek, Fransa'nın 

"IŞİD tehdidinden korkmuyoruz"

Fransa, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün tehdidinden korkmadığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, düzenlediği basın toplantısında, IŞİD'in Fransız vatandaşlarını tehdit eden açıklamalarından korkmadıklarını belirterek, Fransa'nın vatandaşların güvenliğini sağlamak için bütün önlemleri aldığını ve almaya devam edeceğini bildirdi. Terörle mücadele yasası sayesinde Suriye'ye geçişlerin daha da zorlaştığını vurgulayan Cazeneuve, "Fransa korkmuyor ve teröristlerin tuzağına düşmeyecek" dedi. Cazeneuve, IŞİD'den kaynaklanan bütün güvenlik risklerini ortadan kaldırmak zorunda olduklarına işaret etti.

Bazı sosyal paylaşım sitelerinde ABD ve Fransa vatandaşlarının tehdit edildiği ve IŞİD tarafından yüklendiği ileri sürülen videolar yayınlandı. Birçok dilde yayınlanan videolarda, IŞİD sözcüsü olduğu iddia edilen kişinin, "İslam Devletine (IŞİD) karşı koalisyona girmiş Amerikalı veya Fransız inanmayan kimi bulursanız istediğiniz şekilde öldürebilirsiniz" şeklindeki ifadeleri yer alıyor.

Fransa'da geçen hafta tamamı mecliste oylanarak kabul edilen yeni terörle mücadele yasasına göre, savaş bölgelerine gitmek isteyenlerin yurt dışına çıkışlarına geçici yasak getirilebilecek. Gerektiği hallerde, Irak ve Suriye gibi iç savaşların sürdüğü bölgelere çatışmaya gitmek isteyenlerin ülkeden çıkışına 6 ay süreyle yasak konulacak ve bu sürenin uzatılması gündeme gelebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler