IŞİD hilafet ilan etti

Musul'u işgal ettikten sonra Bağdat'a doğru hareket eden ancak son dönemde peşmerge ve Irak ordusunun karşı direnişiyle durdurulan IŞİD, hilafet ilan ettiğini duyurdu.HİLAFET SONRASI TUR ATTILARBir video mesajla hilafeti ilan ettiğini açıklayan örgüt 'Ira

IŞİD hilafet ilan etti

Musul'u işgal ettikten sonra Bağdat'a doğru hareket eden ancak son dönemde peşmerge ve Irak ordusunun karşı direnişiyle durdurulan IŞİD, hilafet ilan ettiğini duyurdu.

HİLAFET SONRASI TUR ATTILAR

Bir video mesajla hilafeti ilan ettiğini açıklayan örgüt 'Irak Şam İslam Devleti' emiri olarak Şeyh Ebubekir el Bağdadi'nin de halifeliğini duyurdu. IŞİD, Irak ve Suriye sınırındaki sınırı dozerle yıkarak Sykes-Picot anlaşmasıyla çizilen sınırın artık geçerliliğinin olmadığını iddia etti. Orta Doğu'da tüm dengeleri değiştiren IŞİD, hilafet ilanının ardından şehir turları başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler