İranlı teröristten şok itiraf

 PKK Kars- Kağızman Çemçe Dağı’ndaki kampında gece nöbeti sırasında pişmanlık duyarak kaçtığını itiraf eden İranlı PKK’lının açıklamaları şoke etti. İran’ın Mako kentinde oturan ve çok para kazanmak hayaliyle PKK kamplarına katılan “Rojhilat” kod Muhammet

İranlı teröristten şok itiraf

 

PKK Kars- Kağızman Çemçe Dağı’ndaki kampında gece nöbeti sırasında pişmanlık duyarak kaçtığını itiraf eden İranlı PKK’lının açıklamaları şoke etti.
 
İran’ın Mako kentinde oturan ve çok para kazanmak hayaliyle PKK kamplarına katılan “Rojhilat” kod Muhammet Elemhulu, tutuklu yargılandığı Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘silahlı terör örgütüne üye’ olmak suçundan 20 yıl hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.
 
 PKK Kars- Kağızman Çemçe Dağı’ndaki kampında gece nöbeti sırasında pişmanlık duyarak kaçtığını itiraf eden İranlı PKK’lı “Rojhilat” kod Elemhulu, “Bana çok para kazanacaksın dediler. Ben de örgüte paralı askerlik yapmak için katıldım. Bir ay kaldıktan sonra, bana para ödenmeyince pişmanlık duyarak gece nöbetinde bir fırsatını bularak kaçtım” dedi.
 
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ailesinin ekonomik durumunun iyi olmadığını ve PKK terör örgütüne katıldığını duruşmada itiraf eden İranlı PKK’lı Muhammet Elemhulu, 30 Ekim 2012 günü Kars Kağızman İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Akçay Jandarma Karakolu ekiplerine “Ben teröristim” diyerek teslim oldu.
 
Türkçe bilmediği için görevli bir polis memurunun tercümanlık yaptığı duruşmada ifade veren İranlı PKK’lı Muhammet Elemhulu, şu itiraflarda bulundu:
 
“Ailemin ekonomik durumu iyi değildi. İran’ın Mako kasabasında PKK’ya gönüllü asker olarak katıldım. Burada çok para kazanmak hayaliyle örgüte katılmaya karar verdim. Yaklaşık iki ay örgütte kaldım. Bana 15 gün silah eğitimi verdiler. Kampta kaldığım süre içerisinde örgüt üyelerine çay yapıyordum. Silahlı hiçbir eyleme katılmadım. İran üzerinden Çaldıran bölgesinden Türkiye’ye 6 kişilik bir gurupla geçiş yaptık. Kars bölgesindeki örgütün Çemçe Dağı’ndaki kampta gece nöbeti tutarken silahı bırakarak kaçtım. Yaklaşık üç saat yürüdükten sonra, bir eve sığınmak istedim terörist olduğum için beni kabul etmediler. Kağızman ilçesi Bulanık köyü girişindeki anayolda oturduğum sırada askeri bir panzer aracı yanıma geldi. Ben de ayağı kalkarak ‘Teröristim’ diye bağırdıktan sonra, teslim oldum. Ben PKK’ya daha çok dolar kazanmak için katıldım. Bana para ödemediklerini hissedince pişmanlık duyarak kaçtım. Etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorum.”
 
Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, “Senin üzerinden tek bir kalaşnikof mermisi, diş fırçası çıkmış, bu tek mermi cebinde ne arıyordu” sorusu üzerine İranlı PKK’lı, “Bu mermi ile traş bıçağının arasına yerleştirerek traş oluyordum. Teslim olmadan önce de traş olmuştum” dedi.Mahkeme, duruşmadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya