İran'dan ABD'ye 'insanlık' dersi

ABD'ye giden bir yolcu uçağı İran hava sahasında bulunduğu sırada bir yolcu kalp krizi geçirdi. Pilot uçağı Tahran'a indirdi. Yolcunun tedavisinden sonra İran şu açıklamayı yaptı: "Halkımızın hayatı uluslararası yaptırımlarla tehlikeye atılmasına rağmen b

İran'dan ABD'ye 'insanlık' dersi

ABD'ye giden bir yolcu uçağı İran hava sahasında bulunduğu sırada bir yolcu kalp krizi geçirdi. Pilot uçağı Tahran'a indirdi. Yolcunun tedavisinden sonra İran şu açıklamayı yaptı: "Halkımızın hayatı uluslararası yaptırımlarla tehlikeye atılmasına rağmen biz bir ABD'liye yardım ettik."

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Emirates Havayolları'na ait Dubai-Seattle seferini yapan uçakta kalp krizi geçiren bir Amerikalı yolcu, İran 'daki hastaneye kaldırıldı.

İran İSNA ajansının haberine göre, Dubai-Seattle seferini yapan uçak İran hava sahasındayken ABD'li yolcu rahatsızlandı. Pilot, uçağı İran 'ın başkenti Tahran havalimanına indirme kararı aldı.

İran Sivil Havacılık Kurumu Halkla İlişkiler Müdürü Abbas Musayebi, Emirates uçağının dün İran hava sahasındayken kontrol kulesiyle irtibata geçerek, bir ABD'li yolcunun kalp krizi geçirdiğini kendisine ilettiğini söyledi.

TAHRAN'DA HASTANEYE KALDIRILDI
Uçağın Tahran'daki Uluslararası İmam Humeyni Havalanı'na iniş yaptığı, sağlık ekiplerinin 52 yaşındaki ABD'liyi başkentteki bir hastaneye götürdüğü belirtildi.

Musayebi, "İran halkına uygulanan, onların hayatını tehlikeye atan uluslararası yaptırımlara rağmen dün biz ülkemizde bir Amerikalı'ya yardım ettik" dedi.

İran 'daki ABD çıkarlarını gözeten İsviçre Büyükelçiliği olayla ilgili yorum yapmadı.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya