İran:"Biz ABD'yi uyardık!"

Suriye'ye askeri müdahale tartışmaları hakkında Fars Haber Ajansı'na değerlendirmelerde bulunan Dehkan, "ABD Silahlı Kuvvetleri halihazırda Suriye'de askeri operasyon düzenleyecek kabiliyete sahip değil. Bu nedenle, ülkedeki teröristlere psikolojik destek

İran:"Biz ABD'yi uyardık!"

Suriye'ye askeri müdahale tartışmaları hakkında Fars Haber Ajansı'na değerlendirmelerde bulunan Dehkan, "ABD Silahlı Kuvvetleri halihazırda Suriye'de askeri operasyon düzenleyecek kabiliyete sahip değil. Bu nedenle, ülkedeki teröristlere psikolojik destek vermek için Suriye ordusunun gücünü zayıflatmayı amaçlayan sınırlı bir müdahalenin çabası içerisinde" diye konuştu.

"ABD KÜRESEL ÖRGÜTLERİ MEYDAN GETİRDİ"

ABD ve bazı bölge ülkelerinin desteklediği radikal Selefi grupların" varlığının bir virüs gibi tüm dünya güvenliğini tehdit edeceğini belirten Dehkan, "ABD'nin Afganistan'da uyguladığı buna benzer girişimler, küresel terör ağlarının meydana gelmesiyle sonuçlandı. 11 Eylül olayı, ABD halkının yöneticilerinin yıkıcı politikaları yüzünden ödedikleri en ucuz bedeldi" uyarısında bulundu.

"ABD'NİN BARIŞ SÖYLEMLERİ YALAN"

ABD yöneticilerinin barış söylemlerinin gerçeklikten uzak olduğunu ifade eden Dehkan, "Suriye'yi kimyasal silah kullandığı iddiası ile askeri müdahalede bulunmakla tehdit eden ABD, 8 ay öncesinden Suriye'ye sarin gazı sokulduğu uyarılarımızı dikkate almayarak kimyasal saldırı için gerekli ortamı kendisi hazırlamıştır" şeklinde konuştu.

"SAVAŞ VE ŞİDDET TOHUMLARI BARIŞI GETİRMEZ"

Suriye'deki sosyal, etnik ve siyasi tüm grupların görüşleri alınarak siyasi bir çözüm geliştirilmesinin zaruretine vurgu yapan Dehkan, "Savaş ve şiddet tohumları ekmek, barış ve güvenlik fidanları vermez" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya