İran: "Türkiye ağır zarara uğrayacak"

İran’ın Ankara Büyükelçisi Rıza Bigdeli, mevcut şartların devam etmesi durumunda Türkiye’nin “ağır zarara uğrayacağını” öne sürdü ve Tahran'ın Ankara ile Şam arasında arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu söyledi. İran’ın Ankara Büyükelçisi Rıza Bigdeli, Su

İran: "Türkiye ağır zarara uğrayacak"
İran’ın Ankara Büyükelçisi Rıza Bigdeli, mevcut şartların devam etmesi durumunda Türkiye’nin “ağır zarara uğrayacağını” öne sürdü ve Tahran'ın Ankara ile Şam arasında arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu söyledi.
 
İran’ın Ankara Büyükelçisi Rıza Bigdeli, Suriye ile ilgili olarak verdiği demeçte mevcut şartların devam etmesi durumunda Türkiye’nin “ağır zarara uğrayacağını” iddia ederken Tahran’ın, Ankara ile Şam arasında arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu belirtti.
 
Büyükelçi Bigdeli, Fars Haber Ajansı tarafından yansıtılan demecinde Suriye krizinin çözümü için hiç bir askeri çözüm yolu bulunmadığını, Batı’nın yaptıklarının ise Suriye’yi ve bölgeyi yeni bir Afganistan’a çevirebileceğini belirtti.
 
Haziran ayında yapılması öngörülen Cenevre-2 konferansını Suriye’nin yeni bir Afganistan’a dönüşmesini engellemek için tarihi bir fırsat olarak niteleyen Bigdeli, Rıza Bigdeli, mevcut şartların devam etmesi durumunda Türkiye’nin “ağır zarara uğrayacağını” savunurken de Tahran'ın Türkiye ile Suriye arasında müzakerelerin başlaması için arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler