İran tehdit ediyor!

"Daha uzun menzilli füzeler de yapabiliriz fakat böyle silahlara ihtiyacımız yok" diyen Hacızade, İran'ın füzelerinin Avrupa için tehdit oluşturmadığının altını çizerek, füzelerin "bölgedeki ABD ve Siyonist rejim hedeflerini göz önüne alarak tasarlandığın

İran tehdit ediyor!

"Daha uzun menzilli füzeler de yapabiliriz fakat böyle silahlara ihtiyacımız yok" diyen Hacızade, İran'ın füzelerinin Avrupa için tehdit oluşturmadığının altını çizerek, füzelerin "bölgedeki ABD ve Siyonist rejim hedeflerini göz önüne alarak tasarlandığını belirtti. Hacızade, İran ile İsrail arasındaki mesafenin 1200 kilometre olduğunu hatırlattı ve İran'ın ortasındaki Semnan ve Damgan şehirlerinden İsrail'i vurabileceklerini ifade etti.

Ayrıca İran bugün Büyük Peygamber 6 isimli tatbikatın ikinci gününde 14 adet karadan karaya füzeyi başarıyla test etti. Menzili 2000 kilometreyi bulan Zelzal, Şahab-1, Şahab-2 ve Şahab-3 füzelerinin kullanıldığı tatbikatta, 6 Zelzal füzesi başarıyla fırlatıldı. Tatbikatın ilk gününde de İran gizli füze silolarını gözler önüne sermiş ve Fatih-110 füzelerini test etmişti., Siloların İran'ın çabuk askeri tepki vermesinin bir parçası olduğunu ifade eden tatbikat sözcüsü General Aşgar Qelich-khani, füzelerin her an hazır olduğunu ve daha önceden belirlenmiş hedeflere fırlatılmaya hazır olduklarını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya