İran Savaş Uçağı Üretecek

İran Savunma Bakanı Mustafa Muhammed Najar, devlet televizyonu tarafından duyurulan açıklamasında, "İranlı uzmanlar tarafından yapılan Azarakeş uçağının fabrika üretim aşamasına geçildiğini" kaydetti.Daha önceki açıklamalarda, ilk denemesi 2006'da yapılan

İran Savaş Uçağı Üretecek

İran Savunma Bakanı Mustafa Muhammed Najar, devlet televizyonu tarafından duyurulan açıklamasında, "İranlı uzmanlar tarafından yapılan Azarakeş uçağının fabrika üretim aşamasına geçildiğini" kaydetti.

Daha önceki açıklamalarda, ilk denemesi 2006'da yapılan Azarakeş uçağının, yakın hava desteği için geliştirildiği belirtilmişti.

Najar ayrıca, İran'ın daha gelişmiş uçakların üretimini de planladığını belirterek, Azarakeş'in başarılı deneme uçuşuyla Tahran'ın beşinci nesil uçaklarının üretimine geçmeyi planladığını söyledi.İran, F-5 tipi olduğu belirtilen Azarekeş uçağının tanıtımını dün yapmıştı.

Tahran, eylül 2006'da Amerikan savaş uçağı F-5'e benzer bir uçak geliştirdiğini ilan etmişti.

İran, onlarca yıl süren silah ithalinin ardından ordu ihtiyaçlarında giderek kendi kendine yeten bir ülke haline geldiğini kaydediyor ve bu alandaki, 50'den fazla ülkeye yıllık dış satışının da 100 milyon doları aştığını ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya