İran: Komşularımız müttefik

Tehran Times gazetesine mülakat veren Neccar, "komşu ülkelerle sadece siyasi alanda değil askeri alanda da işbirliğine önem verdiklerini" söyledi. Neccar, "komşu ülkelerin işbirliğinin bölge güvenliği ve huzuru açısından önemli olduğunu" ifade etti. "Türk

İran: Komşularımız müttefik
Tehran Times gazetesine mülakat veren Neccar, "komşu ülkelerle sadece siyasi alanda değil askeri alanda da işbirliğine önem verdiklerini" söyledi.

Neccar, "komşu ülkelerin işbirliğinin bölge güvenliği ve huzuru açısından önemli olduğunu" ifade etti.

"Türkiye-İran ilişkilerini iyi ve yapıcı" olarak değerlendiren Neccar, Irak'ta halkın oyuyla başa gelen hükümete olan desteklerini yineledi.

Irak'ta istikrar ve güvenliğin sağlanması için ABD ile bile müzakereyi kabul ettiklerini anlatan Neccar, "Irak'ın birlik ve bütünlüğünü desteklemeye devam edeceğiz ve buna önem veriyoruz" dedi.

İranlı Bakan, Kafkaslarda son dönemde yaşanan gelişmelerde yabancı güçlerin rolü olduğunu söyledi. Neccar, "Yabancı güçlerin bölgesel sorunlara müdahale etmesi barışın habercisi değil, aksine bölgeyi yeni savaşlara sürükler" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya