İran, Irak ve PKK bakın ne için anlaştı?

Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin Bağdat'ta PKK ile görüştüğü yönündeki iddiaları yerel kaynaklar da doğruladı.Geçtiğimiz haftalarda Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin Bağdat'ta PKK ile görüştüğü yönündeki iddialara ilişkin önemli ayrıntılara ulaşıldı. Gör

İran, Irak ve PKK bakın ne için anlaştı?

Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin Bağdat'ta PKK ile görüştüğü yönündeki iddiaları yerel kaynaklar da doğruladı.

Geçtiğimiz haftalarda Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin Bağdat'ta PKK ile görüştüğü yönündeki iddialara ilişkin önemli ayrıntılara ulaşıldı.
 
Görüşmeye katılan PKK'lıların Kandil'deki Ankara grubu olarak bilinen isimler olduğu öğrenildi. Irak Başbakanı Nuri el Maliki, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Cemil Bayık ile Mustafa Karasu'yu Bağdat'ta ağırladı.
 
Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin de bilgisi dahilinde gerçekleştirilen görüşmeyi İran 'ın organize ettiği, amacın Kandil'den bir grup PKK'lının Suriye'ye kaydırılarak Esad güçlerine destek vermelerinin sağlanması olduğu öğrenildi.
 
PKK'lıların bu talep karşısında Maliki'den silah ve finans talep ettikleri, Irak Başbakanın ise her türlü destekte bulunacağı yönünde söz verdiği belirtildi.
 
Görüşmede Kuzey Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Türkiye ile yakınlaşmasının da gündeme geldiği, Suriyeli sığınmacılara Barzani'nin verdiği desteği kesmek için bir dizi önlem alma kararı çıktığı bildirildi.
 
İran'ın organize ettiği görüşmenin ardından Kandil'den bir grup PKK'lının Suriye'ye kaydırıldığı, Esed güçleri ile birlikte Özgür Suriye Ordusuna karşı birlikte hareket ettikleri öğrenildi. Bölgeden gelen son bilgiler de bu haberi doğruladı. İki gün önce Halep'in kuzeyinde PKK, Suriyeli muhaliflere saldırdı. Çıkan çatışmada çok sayıda PKK'lı etkisiz hale getirilirken, Özgür Suriye Ordusu da kayıp verdi.
 
Barzani'ye suikast planı Öte yandan uluslar arası güvenlik birimlerinin Bağdat'ta gerçekleştirilen görüşmenin hemen ardından Kuzey Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yi "Dikkat et hedeftesin. Suikast planları yapılıyor" şeklinde uyardıkları belirtiliyor. Uyarıları dikkate alan Kuzey Irak Kürt Yönetiminin Barzani'ye iki eskort araç ve yeni bir silahlı koruma ordusu tahsis ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya