İran Esad'a destek çıktı

Ayetullah Humeyni'nin türbesini ziyaret ettiği sırada açıklama yapan Ruhani, İran-Irak Savaşı sırasında da kendilerinin kimyasal saldırıya maruz kaldığını hatırlattı.İran Cumhurbaşkanı Ruhani, dünyanın bu tür silahların kullanımını engellemesi gerektiğini

İran Esad'a destek çıktı

Ayetullah Humeyni'nin türbesini ziyaret ettiği sırada açıklama yapan Ruhani, İran-Irak Savaşı sırasında da kendilerinin kimyasal saldırıya maruz kaldığını hatırlattı.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, dünyanın bu tür silahların kullanımını engellemesi gerektiğini vurguladı.

İran hükümeti, Suriye'deki saldırının Esed'in muhalifleri tarafından düzenlendiğini savunuyor. Hasan Ruhani, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in Türk mevkidaşı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmede bu görüşü dile getirdiğini aktardı.

Zarif'in Davutoğlu'na 'Suriye hükümeti BM denetçileri ülkedeyken bunu niye yapsın. Kimyasal silah kullanımı sadece teröristlerin işine yarar' dediği belirtildi. Zarifi'ye göre Suriye halkına bu saldırıyı 'ülkedeki krizini küresel hale getirmek isteyen teröristler' düzenledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya