İran da İsrail'i kınadı

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hasan Kaşkavi, İsrail'i şiddetle kınadıklarını belirterek, saldırının vahşi ve insanlık dışı olduğunu söyledi. İRNA'nın haberine göre Kaşkavi, "Bu cinayetler uluslararası kurum ve kuruluşların Gazze abluk

İran da İsrail'i kınadı

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hasan Kaşkavi, İsrail'i şiddetle kınadıklarını belirterek, saldırının vahşi ve insanlık dışı olduğunu söyledi.

İRNA'nın haberine göre Kaşkavi, "Bu cinayetler uluslararası kurum ve kuruluşların Gazze ablukasına tepkisiz kalmaları sonucu Siyonist rejimin saldırgan politikalarının devamı niteliğindedir" dedi.

Batılı ülkelere ve insan haklarını savunduklarını iddia edenlere seslenen Kaşkavi, "Meskun mahallere saldırı ve onlarca sivilin öldürülmesi insan hakları ihlali sayılmamakta mıdır?" diye konuştu.

İran İslam Cumhuriyeti'nin mazlum Filistin halkına desteğinin süreceğini vurgulayan Kaşkavi, BM Güvenlik Konseyi, İslam Konferansı Örgütü, tüm İslam ülkeleri ve tüm hürriyet aşıklarını İsrail rejiminin cinayetlerine son vermek için faaliyete geçmeye çağırarak, Filistin halkına, özellikle yaralılara yardım edilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya