Irak'tan Türkiye'yi Kızdıracak Adım!

 Irak, PKK'lıların çekilmesine ilişkin olarak Türkiye'yi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne şikayet edecek. Irak merkezi yönetiminin PKK'lıların çekilmesine ilişkin olarak Türkiye'yi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne şikayet edeceği belirtildi.

Irak'tan Türkiye'yi Kızdıracak Adım!

 

Irak, PKK'lıların çekilmesine ilişkin olarak Türkiye'yi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne şikayet edecek.
 
Irak merkezi yönetiminin PKK'lıların çekilmesine ilişkin olarak Türkiye'yi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne şikayet edeceği belirtildi. Iraqi National News isimli internet sitesinde yayınlanan habere göre, PKK'lıların Irak topraklarına çekilmesinin egemenliği ihlal anlamına geldiği belirtildi.
 
PKK'lıların Türkiye'den Irak'ın kuzeyine çekilmesine karşı çıkan Irak merkezi hükümeti, yazılı bir açıklama yaptı. Irak Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, PKK'lı grupların ülkelerine girişin iki ülke çıkarlarına ve komşuluk ilişkilerine zarar verdiği ifade edildi. Iraqi National News adlı internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne şikayet edileceği belirtildi.
 
Şikayette, Türkiye ile PKK arasındaki anlaşmaya dikkat çekilerek, anlaşma sonucu PKK'lıların Irak'a çekildiğine vurgu yapıldı. Irak Parlamentosu Kanun Koalisyonu üyesi Kemal Saadi ise, Irak'ın ülkeye izinsiz giren PKK'lıları tutuklama hakkına sahip olduğu açıkladı. Saadi, Türkiye ve PKK arasındaki anlaşmanın Irak'ın alehine olduğunu ve atışmaları kendi topraklarına getirdiğini söyledi.
 
PKK'lıların çekilmesini apaçık bir ihlal olarak değerlendiren Irak merkezi yönetimi açıklamada, Irak toprakları içinde PKK'nın silahlı güçlerinin varlığını kabul etmediğini vurguladı. Açıklamada, PKK'lıların Irak topraklarına hareketinin iki ülkenin ortak çıkarları ve komşuluk ilişkilerinde ciddi hasara neden olacağı belirtildi. Irak Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında konunun detaylı bir şekilde ele alındığı belirtilirken, toplantıda Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne şikayet edilmenin kararlaştırıldığı vurgulandı.
 
Açıklamada, Irak Dışişleri Bakanlığı'nın Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na Irak'ın egemenliğinin savunulması için yazı gönderdiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya