Irak'taki saldırılar: 30 ölü var!

Irak'ın Kerkük ve Bağdat şehirlerinde bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda 30 kişinin öldüğü, 98 kişinin yaralandığı bildirildi.Kerkük kentinde, bu sabah bomba yüklü 3 araçla saldırı düzenlendi. Kerkük Emniyet Müdürlüğü yakınında bir otoparkta dü

Irak'taki saldırılar: 30 ölü var!

Irak'ın Kerkük ve Bağdat şehirlerinde bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda 30 kişinin öldüğü, 98 kişinin yaralandığı bildirildi.

Kerkük kentinde, bu sabah bomba yüklü 3 araçla saldırı düzenlendi. Kerkük Emniyet Müdürlüğü yakınında bir otoparkta düzenlenen bombalı saldırılarda, çoğu polis 29 kişinin öldüğü, 77 kişinin yaralandığı belirtildi. İlk önce emniyet müdürlüğü otoparkındaki bir araca yerleştirilmiş bombanın patladığı, patlamanın hemen adından bomba yüklü bir aracın infilak ettiği kaydedildi.

Bu patlamaların ardından, kriminal soruşturma birimi şefinin konvoyunun geçişi sırasında da bomba yüklü bir aracın infilak ettiği, patlamada bu birimin şefiyle birlikte 13 kişinin daha yaralandığı ifade edildi.

Kerkük Emniyet Müdürlüğünden bir kaynak, yaralı sayısının çok olması ve bazı yaralıların durumunun ağır olmasından dolayı ölü sayısında artış yaşanmasından endişe duyduklarını söyledi.

Başkent Bağdat'ın kuzeyinde bulunan ve çoğunluğu Şii olan Kazımiye semtinde Şii Divanı Vakfı üyesi bir din adamının arabasına yerleştirilen bombanın patladığı, olayda din adamının hayatını kaybettiği ve korumalarından 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bağdat'ın batısında yer alan Ebu Gurayb bölgesinde Uyanış (Sahva) güçlerinden bir kişinin arabasının altına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 3 kişi yaralandı.
Bu arada, Bağdat'ın doğusunda bulunan Bağdat El Cedide semtinde altına bomba yerleştirilen bir arabanın infilak etmesi sonucu 1 polisin ve 2 sivilin yaralandığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya