Irak'ta Hükümet Krizi

Savaş sonrası kan ve gözyaşının dinmediği Irak'ta hükümet krizi yaşanıyor. Petrol yasası, 140.madde ve Kerkük konularında görüş ayrılığı yaşayan Şii, Sünni ve Kürt liderler, Başbakan Nuri El Maliki'yi devirmenin hesaplarını yapıyor.Irak parlamentosunda gö

Irak'ta Hükümet Krizi

Savaş sonrası kan ve gözyaşının dinmediği Irak'ta hükümet krizi yaşanıyor. Petrol yasası, 140.madde ve Kerkük konularında görüş ayrılığı yaşayan Şii, Sünni ve Kürt liderler, Başbakan Nuri El Maliki'yi devirmenin hesaplarını yapıyor.

Irak parlamentosunda görüş ayrılığı yaşayan Şii, Sünni ve Kürt gruplar, yeni bir hükümet kurma hesapları yapıyor. Irak'ın en büyük Sünni blokunun 6 bakanını hükümete çekeceğini açıklamasının üzerine eski başbakanlardan İbrahim Caferi ve İyad Allavi, Başbakan Nuri El Maliki'yi devirmek için Kürt liderlerle sık sık bir araya geliyor. Önceki hafta İbrahim Caferi'nin Kuzey Irak'taki Kürt lider Mesut Barzani ile görüşmesinin ardından bugün de İyad Allavi, Barzani ile Erbil kentinde bir araya geldi. Basına

kapalı yapılan görüşmede Irak'ın son siyasi gelişmelerinin ele alındığı bildirildi. Caferi, önceki gün yaptığı açıklamada Irak'ta siyasi değişiklikler yapmak için çaba göstereceğini dile getirmişti.

Maliki hükümeti Sünni cephesiyle güvenlik konularında, Kürt liderleriyle de Kerkük referandumu ve petrol yasası gibi konularda görüş ayrılığı yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya