Iraklı gazeteci İsviçre'ye sığındı

Zeydi'nin avukatı Mauro Poggia, İsviçre'de yayımlanan Tribune de Geneve gazetesine yaptığı açıklamada, müvekkilinin Bağdat'daki cezaevinde güvenliğinden endişe ettiğini ve Irak'ta gazetecilik mesleğini sürdüremeyeceğini söyledi. Her türden radikalin merha

Iraklı gazeteci İsviçre'ye sığındı

Zeydi'nin avukatı Mauro Poggia, İsviçre'de yayımlanan Tribune de Geneve gazetesine yaptığı açıklamada, müvekkilinin Bağdat'daki cezaevinde güvenliğinden endişe ettiğini ve Irak'ta gazetecilik mesleğini sürdüremeyeceğini söyledi.

Her türden radikalin merhametine kalmış durumda Poggia, Zeydi'nin ailesiyle temas kurduğunu ve kendisine siyasi sığınma hakkı verilmesi için İsviçre dışişleri bakanlığının yardımını talep eden bir mektubun taslağını hazırladığını kaydetti.

Avukat müvekkili hakkında, "Birçok Iraklı eylemini desteklese de her türden radikalin merhametine kalmış durumda...Hayatı kendi ülkesinde cehenneme dönebilir" dedi.

Cezaevinde dayak yemişti

Mauro Poggia, bekar ve çocuk sahibi olmayan müvekkilinin İsviçre'de gazetecilik mesleğini sürdürebileceğini kaydetti. Muntazır Zeydi'nin ağabeyi, geçen ay yaptığı açıklamada, kardeşinin cezaevinde dayak yediğini, kolunun ve kaburgalarının kırıldığını, iç kanama geçirdiğini iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya