Irak'da uzun yıllar sonra bir

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kentinde 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.  Kentin en büyük eğlence parkı Çaviland'da stant açan Süleymaniye Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, hocalarının gözetiminde tansiy

Irak'da uzun yıllar sonra bir
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kentinde 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. 
 
Kentin en büyük eğlence parkı Çaviland'da stant açan Süleymaniye Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, hocalarının gözetiminde tansiyon ölçüp, kan grubu testi yaptı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte ayrıca boğulma, yaralanma, trafik kazası vesaire acil durumlarda yapılacak ilk yardım, uygulamalı olarak anlatıldı. Öğrenciler, sağlıklı yaşam için dikkat edilmesi gereken pratik bilgiler içeren broşürleri vatandaşlara dağıttı.
 
Etkinliğe katılan Süleymaniye Sağlık Müdürü Dr. Miram Muhammed, doktor adaylarına mesleki tavsiyelerde bulunarak, "Toplumun sağlığı sizlere emanet. O yüzden çok çalışıp dünya standartlarını ülkenize getirmelisiniz" dedi. 
 
Tıp fakültesi öğrencilerinden İsmail Osman da Dünya Sağlık Günü dolayısıyla her yıl vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti verdiklerini dile getirdi.
 
Sağlıklı beslenme ve hijyenin önemine dikkat çeken Osman, vatandaşlara açıkta satılan ve menşei belli olmayan gıda ve ilaçları almaması uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya