Irak Valisi'nden şok itiraf

ABD’nin Irak işgaliyle Bağdat’a atadığı Vali Paul Bremer, Kuzey Irak’ta yayınlanan Rudaw gazetesine konuştu.Bremer, Irak’ı yönettiği 11 Mayıs 2003 ile 28 Haziran 2004 tarihleri arasında Baas rejiminin tüm kalıntılarını yok etme çabasına girişmiş, bu amaçl

Irak Valisi'nden şok itiraf

ABD’nin Irak işgaliyle Bağdat’a atadığı Vali Paul Bremer, Kuzey Irak’ta yayınlanan Rudaw gazetesine konuştu.

Bremer, Irak’ı yönettiği 11 Mayıs 2003 ile 28 Haziran 2004 tarihleri arasında Baas rejiminin tüm kalıntılarını yok etme çabasına girişmiş, bu amaçla Irak ordusunda görevli 400 bin askeri de ordudan atmıştı. 

Oysa ki orduda asker olabilmenin şartı Baas Partisi üyesi olmaktı ve bu karar daha sonraları bazı askerlerin El Kaide saflarına katılmasıyla çok eleştirilmişti. Bremer eleştirilere ilk kez yanıt verdi: "O dönemde Kürtler bana ordu dağıtılmazsa bağımsızlık ilan edeceklerini söylediler. Başka seçeneğim yoktu"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya