Irak ordusu o beldeyi IŞİD'de aldı

Irak ordusunun, Salahaddin vilayetine bağlı Beyci ilçesi yakınlarında terör örgütü IŞİD için "stratejik" güzergah olan el-Fetih beldesinin kontrolünü sağladığı bildirildi. Salahaddin vilayetindeki güvenlik komitesi başkanı Casim Cebare, AA muhabirine, "Or

Irak ordusu o beldeyi IŞİD'de aldı
Irak ordusunun, Salahaddin vilayetine bağlı Beyci ilçesi yakınlarında terör örgütü IŞİD için "stratejik" güzergah olan el-Fetih beldesinin kontrolünü sağladığı bildirildi.
 
Salahaddin vilayetindeki güvenlik komitesi başkanı Casim Cebare, AA muhabirine, "Ordu birlikleri, silahlı aşiret mensubu milislerden aldığı destekle IŞİD örgütünün Salahaddin kentinin merkezine yardım ulaştırmada kullandığı stratejik Fetih beldesinin kontrolünü ele geçirdi" dedi.
 
Ordu birliklerinin, Fetih beldesi çevresindeki patlayıcıları etkisiz hale getirmek üzere çalışmalara başladığını belirten Cebare, söz konusu beldenin IŞİD'den alınmasıyla artık el-Alam, Tikrit, ed-Devr ve Cela bölgesine örgüt için yardımların sadece Kerkük üzerinden gidebileceğini söyledi.
 
Geçen yıl haziranda terör örgütü IŞİD tarafından ele geçirilen Fetih beldesi, Salahaddin ve Kerkük vilayetlerine açılan merkez olarak kullanılıyordu.
 
Irak ordusu, 4 gün önce Beyci ilçesinin kurtarılması için operasyon başlatmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya