İngiltere'de flaş Filistin Gazze gelişmesi! Kabul edildi

İngiltere Parlamentosu, Gazze'de "acil insani ateşkes" çağrısı yapan önergeyi kabul etti.

İngiltere'de flaş Filistin Gazze gelişmesi! Kabul edildi

İngiltere Parlamentosu, Gazze'de "acil insani ateşkes" çağrısında bulunan bir önergeyi kabul etti. İskoçya Ulusal Partisi'nin (SNP) sunduğu önerge üzerine yapılan tartışmalar sırasında, binlerce kişi parlamento önünde ateşkes talebiyle toplandı.

Parlamento önünde düzenlenen büyük çaplı gösterilerde, Güney Afrikalı eski Yahudi milletvekili Andrew Feinstein, Filistin meselesinin bir ahlak meselesi olduğunu vurguladı. Feinstein, İngiliz silah üreticilerini Gazze'deki durumun işbirlikçisi olmakla suçladı ve İngiliz halkının uzun süredir ateşkes talep ettiğini belirtti.

Ayrıca, İngiltere'nin tanınmış simgelerinden Big Ben'e (Elizabeth Kulesi) "Şimdi Ateşkes" ve "Bombardımanı Durdur" yazıları yansıtılarak, parlamento önündeki eyleme dikkat çekildi.

Savaşı Durdur Koalisyonu'ndan Andrew Murray, İngiliz siyaseti için bu günün bir utanç günü olduğunu ifade etti ve meclisin en büyük iki partisinin halkın sesini duymamakla suçladı. Murray, Orta Doğu'da barışın bölgeden emperyalist güçlerin çekilmesiyle mümkün olacağını söyledi.

Meclis Başkanı Lindsay Hoyle, tartışmalar sırasında Muhafazakar Parti ve İşçi Partisinin önergede yaptığı değişikliklerin de görüşüleceğini açıkladı, bu karar farklı nedenlerle tüm partilerin tepkisini çekti. Ancak, yapılan oylama sonucunda İşçi Partisinin "acil insani ateşkes" ifadesini içeren değişikliğiyle SNP'nin önergesi kabul edildi.

Bu karar, İngiltere Parlamentosu'nun Gazze'deki durum karşısında attığı önemli bir adım olarak kaydedildi ve Meclis, uluslararası topluma Gazze'de yaşanan insani krize dikkat çekmeyi amaçladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler